FAQ eli Usein kysytyt kysymykset
LED-screenin hankkiminen ei ole yksiselitteistä, vaan vaatii aikaa ja paneutumista. Me LEDiMedialla haluamme auttaa sinua valitsemaan oikean, joten kasasimme avuksesi kattavan paketin vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
Minkä kokoisia LED-screenejä on saatavilla?
LED-screen kasataan moduuleista, joita on saatavilla useissa eri kokoluokissa, ja mahdollisuudet toteuttaa eri kokoisia ja erilaisissa tiloissa toimivia näyttöjä ovat lähes rajattomat. Valikoimastamme löytyy monia screen-kokoja, yleisimpinä 2 m2–100 m2 koot. Tarpeen mukaan toimitamme myös isompia screenejä. Ole meihin yhteydessä jo suunnittelun alkuvaiheessa, niin mietitään yhdessä tarpeisiisi parhaiten vastaava ratkaisu.
Mikä on LED-screenin käyttöikä?
Suomen haasteellisissa sääolosuhteissa screenit ovat koetuksella, eivätkä kaikki selviydy niistä moitteetta. LED-screenin käyttöikään vaikuttavat siinä käytetyt komponentit, kuten LEDin sisäiset juotokset ja näytönohjain. Laadukas screen voi olla alkuinvestointina suuri, mutta harkitusti ja kokonaisuutena valitulla screenillä on pidempi käyttöikä, ja se maksaa itsensä varmasti takaisin. Valmistaja antaa usein myös pidemmän takuu- ja toimitusvasteen laadukkaammille komponenteille.
Paljonko LED-screenit kuluttavat sähköä?
LED-screenin sähkönkulutukseen vaikuttavat eri tarkkuudet, tekniikka ja valovoima. Myös sisällöllä on suuri merkitys, sillä mitä kirkkaampi sisältö, sitä enemmän se kuluttaa myös sähköä.
Kuka voi tehdä mainokset LED-screenilleni?
Voit itse toteuttaa LED-screenillä näytettävän sisällön, tai yhteistyökumppanimme Valakia Interactive Oy voi auttaa sisällön tuottamisessa. Meihin kannattaa olla yhteydessä jo suunnittelun alkuvaiheessa – autamme mielellämme.
Mistä tiedän, että tuotteet ovat varmasti laadukkaita?
LEDiMedian toimittamat tuotteet tulevat suoraan auditoimiltamme valmistajilta. LED-screenin toimituksissa paikallinen edustajamme käy hyväksymässä tuotteen ennen toimitusta. Samalla varmistamme komponenttien laadun ja soveltuvuuden paikallisiin olosuhteisiin. Kaikilla toimittamillamme screeneillä on CE- ja RoHS-hyväksynnät. Näin pystymme pidentämään myös tuotteiden elinkaarta.
Mitä tarkoittaa LED-screenin yhteydessä lyhenne ”nit”?
Lyhenne nit tarkoittaa LED-screenin valovoimaa. Esimerkiksi 7000 nit on jo hyvin kirkas. Jokainen LED-screenimme on varustettu automaattisella valoisuuden säädöllä, jolloin varmistamme, että näytön kirkkaus on aina optimaalinen, eikä screenin esitys haittaa liiallisella kirkkaudellaan. LED-screeni voi olla päällä yhtäjaksoisesti pitkiäkin aikoja.
Mitä tarkoittaa lyhenne ”P” ja sen perässä oleva luku LED-screenin yhteydessä?
P (usein käytetään myös lyhennettä PP eli pixel pitch), jonka perässä on luku, tarkoittaa näytön tarkkuutta. Mitä pienempi luku P:n yhteydessä on, sitä tarkempi näyttö on ja sitä lähempänä LEDit toisistaan konkreettisesti sijaitsevat. Lukeman avulla voidaan antaa viitteellinen arvio siitä, kuinka kaukaa tai läheltä näyttöä on optimaalisinta katsoa. Esimerkiksi P10-tarkkuudella katseluetäisyys on 10 metriä. Myös näytön kokonaiskoko on kuitenkin syytä ottaa aina huomioon.
Miten LED-screeniä ohjataan? Tarvitseeko minun hankkia siihen erillinen ohjelma?
LED-screenin ohjaamiseen ei tarvita erillistä ohjelmaa, vaan toimiva internetyhteys ja verkkoselain riittävät. Esimerkiksi LEDiMediaCloud on helppokäyttöinen hallintaohjelmisto, jonka kautta voidaan esittää erilaisia media-aineistoja digitaalisilla näyttöpinnoilla. Mikäli esitysmateriaali on tallessa jo jossain tietojärjestelmässä, LEDiMediaCloud-järjestelmä toistaa sen infonäytöillä missä päin Suomea tahansa.
Tarvitseeko LED-screen luvan?
Ulkotiloihin tuleva LED-screen tarvitsee yleensä aina luvan kunnalta tai ELY-keskukselta. Sisäkäyttöön tarkoitetuille screeneille ei puolestaan yleensä lupaa tarvita. Kysy lisää omasta kunnastasi tai ELY-keskukselta – myös me autamme mielellämme.